The Landlord

My Photo
saya suka makan sotong goreng tepung yang ohsem! :)

Freunde

Hey! I see you!

Pukul berapa datuk harimau?

Saturday, May 11, 2013

Selamat Hari Ibu

Syurgaku di telapak kaki mu, ibu.

5 may 2013, Aku pergi mengundi. Masa tu pukul 11 pagi. Panas yang amat. Padan muka aku. Gerak lambat2 lagi. Eh, bukan aku sorang lambat, parents aku pun sama. Kami bertiga berkongsi tempat mengundi. Bilik je lain2. 

Nak dijadikan cerita, aku teruslah beratur kat queue yg panjang berjela tuh. Tup2 kaum hawa depan aku ni terlebih peramah lah pulak. Borak sakan. Siap pinjam handphone aku nak call mak dia. Macam bff kan? Hihi.. Borak punye borak dengan die, die sebok tanya kenal cikgu itu x? Kenal cikgu ini tak? Mentang2 lah aku satu sekolah ngan die dulu.. Bila aku jawab gak kenal je, die kata ohhhhh... Cikgu tuh da xde da... Passed away.. Aku jawablah.. Ooooooooooo ... Then die cakap, biasalah die kan tak disukai..... Lol... Ape yg lol sangat cakap buruk pasal orang yang dah arwah.? Sangat takde kesopanan okay?!

Then die sambung lagi cikgu itu kena kanser lah... cikgu ini sakitlah.... Bila aku jawab oooooo..... Dia ulang lagi, biasalah... Bebudak kan benci die.... Soooooo judgemental..

Hey!! Manusia mana pernah puas hati ngan orang lain.. Takde sape yang disukai semua org.. Even siti nurhaliza pon ade anti fans. Lagi satu, jangan dikutuk guru itu, mereka yang membakar diri mereka untuk nyalakan hati/ilmu kamu semua.

***

Akak sayang ibu.
Sembuh cepat2 ye?
Allah nak uji kita.
Allah hantar ujian pangkat General kat kita. 
Semoga kita kuat menghadapinya.
Memang akak tak mampu nak rasa. Tapi akak mampu lihat kesakitan ibu.

Sembuhlah.. Ibuku... Guruku...

Happy Mother's Day.
We Love You, Mom

Thursday, February 7, 2013

Offer blackberry bold 4 for sale


Monday, January 28, 2013

Proud of you

I'm proud of you.. :)

Bodyguard!

GOOD LUCK with your (our) future..
Please bear with the 3 years to come..

Shit things will happen..
Not once.. not twice.. maybe double / triple times more than your good days.

Just live with it, sabar, and have my shoulder..
InsyaAllah everything will be alright..

I know you can do it..
I know we can do it..
I know HE will protect our relationship..
InsyaAllah~

Maybe we take serious thing slowly,
Not because we afraid of commitment,
Not because we didn't have enough courage,
It is all about good preparation, good planning towards our life change.

My do'a~~
May both of us have a great success in study, career path, life, as well as self-Creator relationship..

Aminn..Aminn.. Ya Rabbal Alaminn.. ~~

Wednesday, January 9, 2013

Teamwork

Just a little update..

Value of teamwork..

When you work as a team.. You have to WORK as a TEAM.. Do you get what I mean? huuuu..

Kadang-kadang bila bekerja dengan orang yang terlalu pandai nieyh, much prblems will arose which in the end you'll get rubbish as a result. Bila bekerja dengan orang selfish, diorang tahu diorang je betol. Tak dengar pandangan orang, and entahlah.. apa yang diorang nak accomplish or buktikan pun tak taw.

Kau buat kerja seorang diri, Kau memilih dalam berkawan. Kau anggap diri kau terlalu pandai. Kau fikir terlalu deep. Boleh ke dapat result yang efficient or even perfect dengan berdiskusi berdua instead of 4 group members.

Sorry. I can't cope with you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...